حرمت پدر ، حرمت خداست
![وبسایت فرهنگی مذهبی ابن تیهان](http://s8.picofile.com/file/8321519618/%D9%88%D8%A7%D9%84%D8%AF%DB%8C%D9%86.jpg)
●اسلام و احترام پدر
اسلام برای پدرانی که وظیفهی خود را به درستی انجام میدهند، ارزش و احترم قائل است. این ارزش و احترام به حدی است که در آیات قران پس از انجام وظیفه ، احترام به خدا و اطاعت از فرمانش از احترام به والدین یاد شده است.در اینجا چند نمونه از موارد ارزش و احترام پدر را ذکر میکنیم :
ـ اصل بر رعایت حکم پدر است و بدون اجازهی او، جز در واجبات نمیتوان گام برداشت. فرزند وظیفه دارد بال رحمت و عنایت خود را در زیر پای پدر و مادر بگستراند.فرزند حق اهانت به پدر را ندارد، حتی گفتن اف. حرمت پدر چون حرمت خداست و نمیتوان آبروی پدر را زیر سؤال برد و شخصیت ا و را خدشه دار کرد. حال این همه احترام برای پدری است که تمرین عظمت و لیاقت کرده باشد، عواملی که سبب بغض و نارسایی در رشد و حیات خود و کودک است از خود دور کند و برای صلاح و فساد فرزندش و جامعه بیندیشد.
● اهمیت نقش پدر
پدر در جنین از دو لحاظ سهم دارد :
۱) وراثت
۲) محیط.
از نظر وراثت نیمیاز کروموزومهای جنین از پدر و نیمیاز مادر است. ممکن است پدر بیماری داشته باشد و از طریق کروموزومها به کودک نیز منتقل میشود. رفتار پدر الگو و غرور او کارساز است. شیوه محبت یا خشونت ، اتکای به نفس ، قاطعیت پدر و… همه برای کودک در س و آموزنده میباشد. رابطهی پدر با فرزند باید بر اساس انس و تفاهم باشد، براساس اندیشه و تدبر، تحسین و تشویق، بکارگیری شیوه الگویی مناسب و همت گذاشتن برای سازندگی و رشد و شخصیت او باشد. پدر از لحاظ محیط نیز نقش دارد. اگر پدر فردی پاک، شریف، مؤمن و متعبد باشد کودک از او تأثیر میپذیرد و اگر پدر آلوده باشد ناخواسته کودک نیز آلوده خواهد شد. طرز فکرها، فلسفهها، ادبیات و هنر، اخلاق و رفتار و جرائم و انحرافات، مواضع سیاسی و اقتصادی همه در کودک مؤثر است و شخصیت کودک را تحت تأثیر قرار میدهد.
● تصور کودک از پدر
طفل از زمان تولد تا حدود دو ماهگی شدیداً وابسته به مادر است و مادر را مرکز آرزوها و آمال خود میداند. به تدریج که کودک وارد دو ماهگی میشود، پدر وارد زندگی و ذهن و تصور او میشود. کودک این را در مییابد که پدر برای او پناهگاه است، معلم است، رهبر و قانونگذار است. تصور اینکه پدر از مادر کم اهمیت تر است از جهاتی درست است اما در مواردی نیز نقش پدر مهم تر از مادر میباشد. تجسم عالم شعور، مظهر عقل و دانش در خانواده در قبضهی پدران است و طفل پدر را به این گونه میشناسد.کودک به تدریج که بزگتر میشود تصوراتی از پدر را در ذهن خود پرورش داده و آنها را پروبال میدهد. از جمله تصوراتی که کودک از پدر خود دارد عبارتند از :
الف )چهره برجسته خانواده
ب )همانندی با پدر
ج )ضامن رفع نیازها
د )عامل تأمین امنیت
ه )مرکز دانایی و اندیشه.
الف ) چهره برجسته خانواده :
کودک در سن ۳-۲ سالگی پدر را بزرگترین شخصیت و عاقل ترین افراد میداند. اگر کسی علیه پدر چیزی بگوید، ا و از پدر خود دفاع میکند. کودک در خانه با پدر رفتاری رسمیدارد و بیشتر اوقات از کانال مادر با پدر ارتباط برقرار میکند.
ب ) همانندی با پدر:
از نظر روان شناسان، کودک ۶-۳ ساله مخصوصاً پسر بچهها پدر را الگوی خود قرار میدهند. پدر از نظر کودک سمبل قدرت است. ضامن خانواده است و همهی آرزوی کودک این است که مثل پدرش باشد.
ج ) ضامن رفع نیازها:
پدر از نظر کودک ضامن رفع نیازهاست. هر چیزی را که اعضای خانواده احتیاج دارند ، پدر تهیه میکند، کودک در سایه پدر، نیکو پرورش مییابد. هر چقدر سن کودک بیشتر شود، دید او نسبت به ضمانت پدر بیشتر میشود بطوریکه در سنین نوجوانی مادر را عامل مهر و محبت و پدر را عامل تأمین زندگی و انضباط میداند.
د ) عامل تأمین امنیت :
اگر خطری برای کودک پیش آید به پدرش پناه میبرد.
ه ) مرکز دانایی و اندیشه:
پدر نمایندهی دنیای خارج کودک است، مرکز دانایی و آگاهی است. کودک گمان دارد که پدرش در همهی اصول و قواعد داناست. حتی کودکانی که نسبت به پدر دید منفی دارند باز هم دربارهی پدر تعصب دارند و عقل و فکر او را تحسین میکنند.
منبع:motaharfamily.com